OS RoPo – otevřený dopis

Facebook
Twitter
LinkedIn

OS RoPo – otevřený dopis OS veřejných služeb a správy předsedovi vlády

Odborové svazy veřejných služeb a správy, které jsou součástí ČMKOS, po dnešním jednání poslaly otevřený dopis předsedovi vlády.
Předseda OS SOO a zároveň mluvčí OS RoPo mimo jiné napsal: „Navazuji na žádost, kterou jsem Vám zaslal jako mluvčí odborových svazů RoPo zastupující odboráře a zaměstnance ve veřejných službách a správě dne 30. 3. 2023. Musím však bohužel připomenout, že citovaná žádost do dnešního dne je bez Vaší reakce.
Dnes 24. 5. 2023 se uskutečnilo zasedání všech odborových svazů rozpočtové a příspěvkové sféry sdružených v ČMKOS, na kterém zaznělo kolektivní zklamání, že jste absolutně rezignoval na sociální dialog.
Obracím se na Vás, jako zástupce sociálního partnera, s žádostí o stanovení termínu jednání o valorizaci platů ještě v roce 2023 v co nejdřívějším termínu.
Apelujeme na co nejrychlejší začátek vyjednávání, jelikož nemůžeme přehlížet vzrůstající dramatickou nespokojenost zaměstnanců veřejných služeb a správy s přístupem vlády ČR vůči zaměstnancům státu i územně samosprávných celků, včetně jejich odměňování.“

Otevřený dopis OS RoPo předsedovi vlády naleznete ZDE.