OS RoPo – Dopis OS veřejných služeb a správy předsedovi vlády

Facebook
Twitter
LinkedIn

Odborové svazy veřejných služeb s právy, které jsou součástí ČMKOS, poslaly dopis předsedovi vlády.
Předseda OS SOO a zároveň mluvčí OS RoPo mimo jiné napsal: „Navazuji na závěry společného jednání s představiteli K5, které se uskutečnilo dne 7. 11. 2023. Z tohoto jednání vzešla dohoda, že se nad problematikou platů sejdeme na přelomu měsíců ledna a února 2024, až bude znám výsledek hospodaření tátu za rok 2023 a především výše nerozdělených finančních prostředků jednotlivých kapitol tak, abychom jednali o jejich použití na platy v roce 2024.
Dne 31. ledna 2024 se uskutečnilo zasedání všech odborových svazů rozpočtové a příspěvkové sféry sdružených v Českomoravské konfederaci odborových svazů, na kterém zazněl jednoznačný požadavek na valorizaci platových tarifů zaměstnancům ve veřejných službách a správě ještě v první polovině tohoto roku. O valorizaci tarifů usilujeme právě proto, aby bylo zajištěno, že se platové prostředky skutečně dostanou ke všem zaměstnancům!
Z výše uvedeného se na Vás obracím, jako zástupce sociálního partnera, s žádostí o stanovení termínu jednání, v co nejdřívějším termínu, o valorizaci platů ještě v první polovině roku 2024.
Momentální situaci si uvědomují i zástupci zaměstnavatelů, o čemž svědčí společný dopis Unie zaměstnavatelských svazů a Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR ze dne 2. ledna 2024 žádající vládu o navýšení základních platových tarifů!
Apelujeme na co nejdřívější termín jednání, jelikož nemůžeme přehlížet vzrůstající nespokojenost zaměstnanců veřejných služeb a správy s přístupem Vlády ČR vůči zaměstnancům státu i územně samosprávných celků včetně, jejich odměňování.“

Dopis OS RoPo předsedovi vlády naleznete ZDE.