Prohlášení OS RoPo (OS veřejných služeb a správy)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Z tiskové zprávy:
Vládní balíček směřuje k útlumu veřejných služeb! Procenta sem, procenta tam. Vládní úsporné návrhy sice nemají hlavu a patu, můžou ale nenávratně poškodit českou veřejnou správu a veřejné služby a snížit bezpečnost občanů.
Vláda hodí disproporčně velkou část zodpovědnosti za stav veřejných financí na zaměstnance, a v jejich okruhu výrazněji na sektor veřejné správy a služeb. Vláda tvrdí, že šetřit hodlá u sebe. Ve skutečnosti hodlá šetřit na lidech, kteří k rozvalu veřejných financí nijak nepřispěli. Velké části platem odměňovaných zaměstnanců výrazně klesne příjem.
Rušení pracovních a služebních míst bez předchozí důkladné analýzy může v dnes již přetížených oblastech znamenat kolaps.
Není možné dopustit, aby bezhlavé a nepromyšlené škrty ohrozily nejen situaci těchto zaměstnanců a zaměstnankyň, ale i dostupnost a úroveň veřejné správy a služeb pro všechny obyvatele České republiky. Došlo k bezprecedentnímu porušení zákoníku práce ze strany vlády, jsme ve stávkové pohotovosti, jsme tedy připraveni bránit se realizaci vládních návrhů všemi možnými prostředky!

Prohlášení OS RoPO „Vládní balíček směřuje k útlumu veřejných služeb!“ naleznete ZDE.

Zdroj ČTK: „Podle odborů vláda porušuje zákoník tím, že nevede dialog“ naleznete ZDE.

Zdroj CNN Prima NEWS: „Vláda neumí nic než tupé škrty, zlobí se odboráři. Na Fialův kabinet si stěžují inspekci práce“ naleznete ZDE.

Zdroj Seznam Zprávy: „Vláda porušila zákoník, tvrdí odbory. Volají po dialogu.“ naleznete ZDE.

Fotografie z jednání naleznete zde: